Pages

10 Ekim 2011 Pazartesi

Küfür Etme

Hemen hemen her maçta görülebilen durum.Maç izleyenin içinde bulunduğu psikolojik durum. Bir nevi duygu patlaması, sinir boşalması. kahramanımız gün boyu stres depolamış halde ha patladı ha patlayacak durumdayken aklına gelen akşamki maç ona fütürsuzca serotonin salgılatmakta.Bütün günün kahrını akşam izleyeceği keyifli bir maç için tepkisizce çekmekte.Beyine az kan gider buna bağlı olarak mantık çalışmaz tek amaç ekranda görülen meşin yuvarlağına tuttuğu renkten birisinin gelip vurması akabinde topun filelerle buluşmasıdır.
Maçın ardından insanın içine bir gevşeme rahatlama gelir.Hiçbir şey düşünmeden hiçbir değerlendirme yapmadan yolda görülse imza istenecek adamlara küfür edilmiş ve rahatlanmıştır. aslında kim nederse desin maç izlemenin keyfini birazda bu yaratır.Sevdiğiniz takımın maçına gidersiniz, takım oyuncularının hayranısınızdır.Mutlu olmanız orada olduğunuz için sevinmeniz gerekirken bağırıp çağırıp küfürler yağdırırsınız ağız dolusu hemdeEn anlam veremediğim durumlardan biridir.Küfür aciz insanların konuşmayı beceremedikleri zaman ağızlarından çıkan kelime dizisidir .
Küfür olayını sadece futbol maçları olarak düşünmeyelim,Kimse durduk yere çok sevdiği takımının maçında karşı takıma küfür etmez.Bunun altında yatan birçok neden var:
Toplumsal Sorunlar:
-Toplumsal hayatta ezilen taraftarlar işinde mutsuz olanlar,eşiyle kavga edenler,emekli maaşı yetmeyenler,her önemli futbol başarısından sonra zamları sineye çekenler,işsizlik ile boğuşanlar herşeyi içine atıp maçta deşarj olmak için küfür ediyorlar.
Etik Sorumlar:
Bazı futbolcular ve takımlar çok antipatik olabiliyorlar.Seyirci onları görüp birden küfür etmeye başlıyorlar.Halbuki bunları en aza indirsek seyircimiz galeyana gelmeyecek ve en azından bu sebeple küfür etmeyecekler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder